Nieuw: hoogtefotografie

by | dec 12, 2017 | Nieuws | 0 comments

Van verschillende klanten begon ik steeds meer de vraag te krijgen of ik ook luchtfoto’s kon maken d.m.v. drone fotografie. Hoewel drones een fantastische evolutie zijn en je er fantastische beelden mee kunt maken, zijn er aan het vliegen met een quadcopter altijd risico’s verbonden. Tot 25 april 2016 was het besturen van drones een beetje een grijze zone en werd het commercieel vliegen feitelijk gedoogd.

Op 25 april 2016 ging dus het nieuwe KB van kracht en moest elk commercieel gebruik van drones aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om in de hoogste riscoklasse te mogen vliegen (bebouwde kom/nabijheid van mensen) moet je behalve een vliegbewijs, verzekering en medisch attest ook risicoanalyses uitvoeren en toelating vragen aan de FOD Mobiliteit. De combinatie van al deze zaken zorgt ervoor dat een drone lanceren voor slechts enkele foto’s van één eigendom niet zo (kosten)efficiënt meer is.

Omdat dit soort foto’s toch een must is voor bepaalde panden wou ik echter wel over de mogelijkheid beschikken om deze dienst te verlenen aan een interessante prijs. Dankzij de investering in een hoogtestatief is dit nu mogelijk geworden. Met een 8 meter hoog carbonstatief kan ik snel en efficiënt een hoogtefoto nemen van elk pand. Dit is natuurlijk niet de hoogte die een drone kan bieden, maar in 99% van de gevallen is dit ruim voldoende.

Deze dienst verschijnt binnenkort ook op de dienstenpagina. Contacteer me ondertussen gerust voor verdere informatie.
%d bloggers liken dit: